Etiketter

søndag den 28. december 2014

Julehelgen

Vi har tilbragt juledagene hos Kokkens familie i Hørsholm.
Vi dro av gårde på juleaften i øsende regnvær og 12 grader. Dagen feiret vi hos Kokkens foreldre med deilig julemiddag; and og fleskestek med tilbehør. Regnet avtok etterhvert, og det ble pent vær senere på kvelden. Vi var 7 stk., og Nanoq var med, og han oppførte seg eksemplarisk hele dagen og kvelden. 



Natten ble tilbragt i Kokkens søsters og svogers hus ikke langt unna; de er bortreist så vi hadde huset for oss selv. 1. juledag våknet vi opp til minus 9 grader og hvitt landskap... Helt fantastisk :-) Vi dro av gårde til Kokkens onkel og hans kone til julelunch bestående av blant annet sild, røkt ål, hellefisk, røkt laks, eggerøre, rullepølse, øl og akevitt. Deretter ble det ost, og til sist kaker. Om kvelden var det tilbake til huset. Nanoq hadde vi latt bli igjen, og det hadde gått helt fint. 



2. juledag var det tilbake til mine svigerforeldre til julelunch; blant annet to typer sild, stekt sild, rødløk, kapers, hellefisk, laks, fiskefillet, remoulade, stekt flesk med stekt løk og epler, og øl og akevitt. Denne gang var Nanoq med.
Det har vært noen deilige dager med god mat, godt drikke og hyggelig selskap.



Huset vårt har stått tomt disse dagene, og da vi kom hjem, var det 6 grader innendørs... Rett ned i fyrkjelleren og fyre opp, deretter fyre opp i ovnen i stuen. Varmen kom sakte, men sikkert snikende inn i værelsene...


Håper dere har hatt en hyggelig julehelg :-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar