Etiketter

lørdag den 10. januar 2015

Vinterstorm

I går kveld var det storm her. Det var forferdelig å kjøre til jobben; det blåste, det pøsregnet, og det var mørkt. Det var ikke mulig å se hvor mye vann det var i veibanen, men det merket man... Noen ganger merket jeg at hjulene på bilen mistet veigrepet, og det er en ubehagelig følelse, spesielt når man kjører på motorveien i 100 km/t. Grensen er 110 km/t, men det gikk saktere i går.
Op vei hjem var det bedre; det blåste mer, men ikke noe regn, og heller ikke så mørkt.

November 2013 hadde vi en skikkelig storm her, og noen uker senere, i desember, kom det en til. I skogen knakk det ene treet etter det andre; jeg tror det var 70-80 stk. trær som ikke overlevde de to stormene.

Kokken hadde flyttet bilen sin til haven, trygt unna trærne.
Da jeg kom hjem, var veien nettopp blitt ryddet for falne trær og grener, men jeg måtte kjøre slalåm for å unngå mindre grener og kvister og rusk og rask. Jeg valgte å parkere bilen min på marken som grenser til haven vår, langt unna trær. Neste dag da jeg skulle på jobb, var jeg glad for det. Veien opp til huset vårt var stengt av trær og grener som lå på kryss og tvers. Hadde jeg parkert bilen ved huset, hadde jeg ikke kommet meg ut.

Vi mistet to trær, litt synd, syntes jeg, for det var et par fine trær.
Treet til venstre fikk vi dratt opp igjen med kjetting festet til havetraktoren.
Vi lot det bli stående støttet med en kjetting festet til et annet tre pluss et par tykke grener som støttet mot bakken.
Overraskende nok kom det nye skudd da våren kom.Her er treet til høyre på bildet, tatt i begynnelsen av november. Fortsatt støttet av en av grenene.

Da jeg stod opp i dag ved 07:30-tiden, hadde stormen lagt seg, men det silregnet. Men stormen skal komme tilbake i ettermiddag, og vinden har tatt seg litt opp igen nå i løpet av formiddagen.
Bilene er parkert i haven, trygt unna trærne. Ingen vits i å ta sjanser.

Ønsker alle en deilig helg, med eller uten storm :-)

2 kommentarer:

 1. Huff ja, sånne stormer kan gjøre stor skade. Det har vært orkan i Bergen, og det blåser godt selv her. Men enn så lenge er det bare søppelkassen som har veltet ;)

  Erglig når trær knekker, for de får en ikke erstattet. Det tar jo evigheter å få de store.
  Håper du slipper flere skader!

  God helg!

  SvarSlet
 2. Ja jeg så på tv at det var ganske så heftig, jeg håper det gikk bra.
  Når sånne krefter er i sving blir vel trær og planter ødelagt og det er jo så synd.

  Vi ligger i le så her slapp vi veldig billig unna, jeg ønsker deg en fin søndag.

  SvarSlet